Sastojci
3 jajeta
10 kasika brasna
1 kesica praska za pecivo
200 ml jogurta
1 kašičica soli
200 gr iseckane goveđe pastrme ili goveđa salama, po zelji
200 gr feta sira
200 gr juneceg mljevenog mesa
200 gr spanaca, kopriva, zelja ( po vasem izboru)
Priprema
Umutiti jaja, dodati jogurt, i tome dodati brasno izmesano sa praskom za pecivo (jaja se mute da bi pita bila vazdusasta) i onda dodati koji sastojak hocete, ali ne moze biti vise od 200 gr, ja sam stavila 100 gr goveđe salame i 100 gr sira, promesati dobro.
Podmazati pleh i pobrasniti, i trebate peci u manjem plehu da bi vam pita bila visoka, ako hocete tanku pitu, pecite u veci pleh, zagrejati rernu na 180C i peci oko 20 minuta, rernu ne otvarati da vam pita ne splasne, kada je pita fino porumenela, i pocela da se odvaja od stranice pleha, znaci gotova je.
Posluživanje
Ova pita se moze sluziti i topla i hladna, sve jedno je ukusna
0 komentari:
Objavi komentar