Sladoled bez jaja, brzo se sprema a ukus mu je odličan :)
Sastojci
500 ml slatke mlečne pavlake
100 g šećera u prahu
200 ml
kisele pavlake s 20% mm
200 g mlečne čokolade
Priprema
1.
Pavlaku dobro rashladiti u frižideru, istresti sadržaj u duboku posudu za mućenje i mikserom umutiti do čvrstog šlaga. Dodati šečer i kiselu pavlaku i samo kratko umutiti da se sve sjedini, a da vam šlag ostane čvrst.
Preteranim mućenjem možete dobiti buter!
Čokoladu otopiti na pari, malo prohladiti i sjediniti sa šlagom.
Sladoled razliti u dublju širu posudu i staviti u zamrzivač. Povremeno promešati da se lepo zaledi celom površinom.
2.
Od ove smese možete praviti sladoled po želji: voćni, rum, lešnik, vanila i dr.
Kod nas je čokoladni jer ga najviše volimo.
3.
Koristila sam Imlekovu kravica pavlaku koja je bez šećera i zato sam stavila 100 g šećera u prahu.
Ako je vaša pavlaka zasladjena, nakon dodatka kisele pavlake probajte umućenu pavlaku i po želji došećerite.
Posluživanje
Poslužiti sladoled u kornetu ili posudi i uživati :)
četvrtak, 31. ožujka 2016.
BRZI SLADOLED GOTOV ZA 15 MINUTA- A KAO DA JE IZ NAJBOLJE SLASTIČARNE - ZA OVAJ RECEPT VAM NEĆE TREBATI MAŠINA ZA SLADOLED!
14:30
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar