utorak, 1. ožujka 2016.

AKO GA NAPRAVITE PO OVOM RECEPTU, SVI ĆE LUDJETI ZA VAŠIM KROMPIROM. IDE KAO PRILOG UZ SVAKO JELO…


Sastojci
    1-2 kg mladi krompirica
    so biber i vegeta
    malo ulja

 
  2 kasike putera(margarina)
    susama po zelji
    malo suhog persuna (moze i bez njega)

Priprema
    1.
    Krompir skuhajte zajedno sa kozicom (pazite da se neprekuha).
    Maknite sa peci,ocjedite I dodajte hladnu vodu da se prije ohladi.
    Ogulite krompir I stavljajte u vatrostalnu posudu u koju ste stavili puter I ulje.
    Dodajte zacine I susam.

 
 Promjesajte I pecite na 250C dok krompir nedobije boju.
    Povremeno izvadite I prebacite ga u tepsiju.
    Na kraju pospite persunom,ponovo prebacite ili izmjesajte lagano.
    Prohladite I posluzite se :)

0 komentari:

Objavi komentar