Sastojci
5 čaša brašna
1/2 kvasca
3 kašičice soli
voda
ulje, mast
oko 200gr sira
Priprema
1.
Od brašna, soli, kvasca i vode zamesiti testo srednje tvrdoće.
Podeliti ga na 10 loptica.
2.
Svaku lopticu razvući oklagijom. Po 2 kruga spojiti uljem (Ja pomešam malo rastopljene masti i malo ulja). Dobije se 5 malih kora.
3.
Svaku takvu koru još malo razvući oklagijom u veličini tepsije.U podmazanu tepsiju br.28 stavim jednu koru, namažem je uljem i pospem mrvljenim sirom. Tako sa svim korama. Zadnja se ne posipa sirom.
4.
Kad se završi ređanje, pita se iseče na kocke i premaže uljem. Treba malo da odstoji pre pečenja.
ponedjeljak, 29. veljače 2016.
SEČENICA PITA KOJU ĆETE ČESTO PRAVITI I ZA KOJU ĆE VAM MNOGI TRAŽITI RECEPT
14:20
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar