ponedjeljak, 1. veljače 2016.

RUSKA SALATA. NEIZOSTAVNI ELEMENT SVAKE SVEČANE TRPEZE


Ruska Nova godina se ne može zamisliti bez ove salate, tako da mi nismo jedini na čijim se trpezama ona nalazi na prelazu iz stare u novu godinu.
Sastojci:
500 g krompira
500 g šargarepe
250 g graška


4-5 jaja
300 g šunke
350 g kiselih krastavčića
600 g majoneza (ili 300 gr majoneza i 300 gr kisele pavlake)

Krompir u ljusci skuvati u slanoj vodi. Šargarepu oguliti, iseći na krupnije komade i skuvati posebno, takođe u slanoj vodi. Odvojeno skuvati i grašak. Ako se koristi smrznut grašak, kuvati ga ne duže od 5-10 minuta, mereno od početka ključanja. Uporedno tvrdo skuvati jaja. Sve ostaviti da se ohladi. Krompir oguliti.


Krompir ostaviti za kraj, a ostale sastojke seckati na kockice oko 5×5 mm, i stavljati u veliku posudu. Sipati sav majonez i sve dobro izmešati. Na kraju dodati iseckan krompir, i lagano promešati. Posoliti po ukusu.
Čuvati u frižideru, poklopljeno.
Poslužiti u  činijama ukrašenim po vašoj želji.

0 komentari:

Objavi komentar