ponedjeljak, 1. veljače 2016.

RECEPT KOJI SAM DOVELA DO SAVRŠENSTVA PALAČINKE SVE PO 4 IZGLEDA DA JE OVO NAJBOLJA KOMBINACIJA


Sastojci  
tijesto za palačinke
4 jaja
400 gr. brašna
4 dcl. mlijeka
4 dcl. kisele-mineralne vode


4 kašike ulja
malo soli
1 kesica vanilin šećera

Priprema
1.
jaja žicom-mutilicom blago umutiti pa dodati polovinu brašna i mlijeka i sve dobro sjediniti.zatim u to dodati drugu polovinu brašna i  mlijeka,malo soli,vanilin šećer i ulje pa ujednačiti da nema grudvica.na kraju dodati kiselu vodu i dobro promješati.smjesu ostaviti 1'h u frižideru.
2.


tavu za palačinke podmazati sa par kapi ulja i dobro je zagrijati a zatim u nju izliti jednu kutlaču smjese,brzo i ravnomjerno je razliti na sve strane tave i peći par sekundi sa jedne strane,pa palačinku prevrnuti na drugu stranu i peći isto toliko.
3.
pečene palačinke slagati jednu na drugu,najgornju poklopiti drugim prevrnutim tanjirom i filovati ih po želji.

1 komentar:

  1. Najbolje palačinke koje ja pravim (budu bele, tanke, nemasne, deca ih obožavaju) se sastoje od 1 jajeta, malo ulja, malo mleka i puno obične vode, sa količinom belog brašna koja je potrebna da se dobija žitka smesa. Pržim ih na teflonskom tiganju, sa par kapljica ulja na početku i kasnije, u toku pečenja, po potrebi. Obavezno poklopim gotove, dok pržim ostale. I to je to. Jeftino, a vrlo lepo.

    OdgovoriIzbriši