Jednostavna verzija klasicnog talijanskog umaka. Odlican bolonjez!
Sastojci
2 komada dimljena slanina ili panceta
500g mljevene govedine i svinjetine
2 luk
4 cesnjak
2 komada celer
2 mrkva
maslinovo ulje
2 pune zlicice origano
800g nasjeckana rajcica ili pelati
3 zlicice bosiljak suhi
saka listova bosiljak
100g parmezan sir
sol i papar
Priprema
1.
Na dosta maslinovog ulja poprziti slaninu/pancetu zajedno sa origanom. Prziti oko 4-5 minuta zatim dodati sitno nasjeckan luk, cesnjak, celer i mrkvu i nastaviti prziti 7 minuta uz stalno mijesanje.
Ja sam celer i mrkvu izmiksala na krupno da bude iste velicine kao i mljeveno ali vi mozete ostaviti u komadima.
2.
Sada dodati mljeveno meso i rajcice uz dodatak 400ml vode. Dodati dosta soli i dobro popapriti.
Dodati suseni bosiljak.
Kuhati 1 sat na srednjoj temperaturi poklopljeno , promijesati svakih 10 minuta.
Zadnjih 15 minuta maknuti poklopac da tekucina ispari i umak postane gust.
3.
Maknuti sa stednjaka i dodati pola naribanog parmezana i svjeze listove bosiljka i promijesati.
4.
Skuhati pastu po izboru, ocijediti i vratiti u lonac.
Dodati 1/3 umaka u pastu i dobro promijesati.
Servirati pastu i na vrh dodati jos ekstra umaka.
Posuti sa parmezanom i svjeze mljevenim paprom
subota, 13. veljače 2016.
PASTA BOLONJEZE ZA POČETNIKE
15:00
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar