Sastojci
8 bjelanjaka
100 grama šećera
150 grama mljevenih lješnjaka
80 grama brašna
Krema:
8 žumanjaka
1 l mlijeka
150 grama brašna
300 grama šećera
25 grama instant kave (nescafe)
250 grama maslaca ili margarina
Priprema
1.
Izmiksajte bjelanjke sa šećerom pa lagano dodajte lješnjake i brašno. Podjelite na dva dijela koja pecite na velikim tepsijama od pećnice na 170 stupnjeva oko 20 min. odnosno dok ne dobiju laganu boju.
Svaku koru prepolovite tako da ukupno imate 4 kore.
2.
Pola mlijeka pomješajte sa žumanjcima i brašnom i kavom, a ostalu polovicu zakuhajte sa šećerom. Kad mlijeko zakuha dodajte dio sa žumanjcima i brašnom i mješajte dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodajte izmiksani margarin. Premažite tri kore a na gornju možete staviti glazuru od čokolade (po želji). Ostavite da se dobro ohladi u frižideru.
ponedjeljak, 29. veljače 2016.
OVAJ KOLAČ MI JE KAO ŽIVI SLADOLED DIVNA KOMBINACIJA KOJOJ NEMOŽETE ODOLIT
12:11
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar