Potrebno:
pileće bijelo meso (količina proizvoljna)
15-20 dag šunke u ovitku ili suhog vrata
1 pakiranje topljenog sira u listićima (ili 15 dag naribanog trapista)
malo sirnog namaza
4 žlice kiselog vrhnja
60 g maslaca
6 dl mlijeka
3 žlice brašna
vegeta, sol, papar
Priprema:
Meso izrezati na odreske, povegetiti ili posoliti i složiti na nauljen lim.
Svaki odrezak premazati sirnim namazom, pa na svaki složiti nekoliko kriškica šunke i sira.
Pripremiti bechamel umak tako da se na otopljen maslac doda brašno pa uz miješanje pjenjačom ulije mlijeko. Pustiti da zakuha pa umiješati kiselo vrhnje i začiniti po ukusu. Tom mješavinom preliti pripremljene odreske.
Zapeći u pećnici na 200 stupnjeva oko 45 min.
Poslužiti uz prilog po želji. Ja sam uz ovaj ručak pripremila krokete od krumpirovog tijesta, a imali smo još i finu pileću juhicu prije svega
0 komentari:
Objavi komentar