sastojci:
6-7 listova kora za pitu
400 gr svježeg sira
1 jaje
1 kašika kiselog vrhnja
po ukusu soli
za premazivanje:
1 jaje
3 kašike ulja
3 kašike jogurta
umak:
1 mali krastavac
1 čen bijelog luka
1/2 l jogurta
po ukusu so,biber
Priprema
Sjediniti sir,jaje,kiselo vrhnje i so.Posebno umutiti jaje,ulje i jogurt,za premazivanje kora.Sve kore isjeći na 4 trake.Na radnu plohu staviti isječene trake,pa premazati sa malo smjese za premazivanje.
Prekriti drugom trakom.Na jedan kraj staviti 1 kašiku fila sa sirom.
Preklopiti,pa nastaviti preklapanje, oblikujući trokutiće.
Redati u pouljen pleh.Na isti način pripremiti i ostale trokutiće,dok se sastojci ne utroše. Pouljiti,pa staviti u pećnicu zagrijanu na 200 C.Peći dok ne porumene.
Pečene ostaviti par minuta!
Poslužiti sa umakom (sitno naribati krastavac i češnjak,preliti jogurtom,posoliti i pobiberiti,po ukusu.Sve sjediniti,pa ostaviti u frižider bar pola sata,da se okusi prožmu)!
subota, 20. veljače 2016.
IDEALAN DORUČAK ZA 25 MINUTA TROUGLOVI SA SIROM I SPECIJALNI UMAK
16:47
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar