utorak, 23. veljače 2016.

FAMOZNI ZAPEČENI HLEB- Ovo vam je izvrsno predjelo za vase, drage goste….


Sastojci
1 baget
200 ml dobrog maslinovog ulja
1 kasika propustenog kroz presu, belog luka
150 gr krem sira, omeksalog
1 kasicica susenog oregana


1 kasicica susenog bosiljka
1 kasika sitno iseckanog svezeg persuna
prstohvat soli
po ukusu sveze samlevenog bibera
50 gr sveze narendanog parmezana

Priprema
1.
Zagrejati gornju zicu na vasoj rerni (brolier).
2.
Obloziti tepsiju sa aluminijskom folijom, ili papirom za pecenje.
3.
Sipati u serpicu jednu kasiku maslinovog ulja i na tihoj temperaturi proprziti beli luk, samo dotle dok pocne da mirise.
4.


Baget iseci kako je vama po volji, manje snite su lepse za goste.
5.
U jednoj osrednjoj ciniji izmesati sve zajedno, krem sira, beli luk, oregano, bosiljak, persun, soli i bibera, i dodati malo vise od pola ulja u smesu, dok ne bude glatka smesa. Svako parce hleba premazati ovom smesom, posuti narendanim parmezanom i preliti ostatkom maslinovog ulja.
6.
Peci ispod gornjeg grejaca izmedju 3 i 5 minuta ili dok sir pocne da se topi i postane zlatno zute boje.
7.
Pazite, moze vrlo lako izgoreti
8.
Prijatno
Posluživanje
Moze vam biti i lagana vecera uz jogurt, ili samo sa paradajz salatom i pivom.

0 komentari:

Objavi komentar