ponedjeljak, 1. veljače 2016.

DA BI VAM PIRE KROMPIR BIO KAO IZ RESTORANA POSLUŽITE SE OVIM TRIKOM

Pire krompir
Obicno ga napravim za goste ili specijalne prilike. Uvjerite se zasto
Sastojci
2 kg bijelog krompira
100 g maslaca
100 g krem sira(ja koristim philadelphia)
5 malih kasika soli


1 solja mlijeka
I jos
50 g maslaca

Priprema
1.
Krompire oprati,oguliti i izrezati na cetvrt.
Staviti u serpu ,nasuti vode toliko da pokrije krompire,dodati sol  i staviti da se kuha.Kada prokuha voda ,kuhati krompire desetak minuta ili dok ne omeksaju.
2.


Gotove krompire ocijediti i izgnjeciti.
Dodati omaksali krem sir,puter i mlijeko i mijesati dok se sve ne sjedini.
Gotov krompir prebaciti u dublju tepsiju i preko narezati ostatak maslaca.
3.
Ovako pripremljen krompir mozete ovako posluziti ili ga pokriti aluminijskom folijom i staviti u pecnicu na 180 stepeni dvadesetak minuta da se zapece.
Ovakva priprema pie krompira je vrlo pogodna ako imate goste i nemate dosta vremena ,tako da ozete pripremiti pire ranije i onda ga zagrijati u pecnici.

0 komentari:

Objavi komentar