nedjelja, 28. veljače 2016.

BAKLAVA SA PLAZMOM:Morate je probati jer je stvarno predobra!!


Moji ne ljube orahe, otud i ova sa plazmom, za nju se otimaju..socna i nama najbolja :).
SASTOJCI:
1 pakovan je kora za pite, od 500 gr
300 gr mlevene plazme
3 jaja
5 kasika secera
5 kasika ulja


ulje za prskanje kora
Preliv:
1 l vode
800 gr secera
1 limun

PRIPREMA:
Prvo skuvajte preliv, stavite vodu i secer da provri, zatim dodajte limun isecen na kolutove i kuvajte agdu nekih 5 minuta, ne treba da bude gusta. Ohladite.Umutiti jaja sa secerom, dodati ulje, jos malo umutiti i umesati mleveni keks. Smesa ce biti bas, bas gusta. Prebrojte kore i podelite..za svaki rolat vam treba tri kore (ja sam imala 6 rolata). Prvu koru poprskati uljem, staviti na nju drugu koru, poprskati i nju uljem i staviti trecu koru. Na trecu koru staviti smesu od plazma keksa, uzduzno (tesko se razmazuje, jer je gusta, pa ja prstima uz rub kore namestim).


Cvrsto zarolati i redjati u blago nauljen pleh. Postupak ponoviti i sa ostatkom kora. Rolate iseci na zeljene velicine, pre pecenja, premazati blago uljem svaki rolat u plehu i peci u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, dok lepo ne porumeni. Vrucu baklavu, preliti hladnim prelivom. Dobro ohladiti i uzivati :).
Posluživanje:
Najbolja je kada je doooobro ohladjena, nije preslatka, socna i brzo se napravi

0 komentari:

Objavi komentar