subota, 23. siječnja 2016.

SVEKRVINA PITA NEŠTO NOVO I MNOGO MNOGO DOBRO


Dobra, ma predobra :)
Sastojci 
  25 dag Lisnatog tijesta
3 jaja
    25 dag svježeg sira
    20 dag Glatkog brašna
    1 Prašak za pecivo


 
2 dcl mlijeka
    25 dag naribanog sira (gauda ili slični)
    10 dag šunke za pizzu
    15 dag Kiselih krastavca Podravka
    sol i papar po ukusu

Priprema
    1.
    Lisnato tijesto odletiti pa ga razvaljati na velučinu oruglog kalupa za pite (26 cm).
    2.
    Prebaciti ga u kalup, vrhove malo podebljati i tijesto izbockajte s vilicom. Peći 5 minuta (dok ne dobije boju) na 180 stupnjeva.
    3.

 
Dok se lisnato peče pripremite nadjev. Za nadjev izmiksajte 3 jaja s 25 dag svježeg sira, soli i paprom, tome naizmjenično dodajte 20 dag brašna koje ste prethodno promiješali s praškom za pecivo i 2 dcl mlijeka (umijesto mlijeka može i ulje, ali onda nešto manje). Na kraju umiješajte 25 dag ribanog sira (kod mene gauda), 10 dag šunke za pizzu koju smo narezali na sitne komadiće i 15 dag kiselih krastavaca.
    4.
    Kada je lisnato tijesto dobilo boju, izvadite ga iz pećnice pa preko njega stavite nadjev. Pecite još otprilike 30 minuta.
Posluživanje
Pita je dobra i topla, a i hladna. Izdašna je i uz nju ništa drugo nije potrebno :) U slast!

0 komentari:

Objavi komentar