Dobra, ma predobra :)
Sastojci
25 dag Lisnatog tijesta
3 jaja
25 dag svježeg sira
20 dag Glatkog brašna
1 Prašak za pecivo
2 dcl mlijeka
25 dag naribanog sira (gauda ili slični)
10 dag šunke za pizzu
15 dag Kiselih krastavca Podravka
sol i papar po ukusu
Priprema
1.
Lisnato tijesto odletiti pa ga razvaljati na velučinu oruglog kalupa za pite (26 cm).
2.
Prebaciti ga u kalup, vrhove malo podebljati i tijesto izbockajte s vilicom. Peći 5 minuta (dok ne dobije boju) na 180 stupnjeva.
3.
Dok se lisnato peče pripremite nadjev. Za nadjev izmiksajte 3 jaja s 25 dag svježeg sira, soli i paprom, tome naizmjenično dodajte 20 dag brašna koje ste prethodno promiješali s praškom za pecivo i 2 dcl mlijeka (umijesto mlijeka može i ulje, ali onda nešto manje). Na kraju umiješajte 25 dag ribanog sira (kod mene gauda), 10 dag šunke za pizzu koju smo narezali na sitne komadiće i 15 dag kiselih krastavaca.
4.
Kada je lisnato tijesto dobilo boju, izvadite ga iz pećnice pa preko njega stavite nadjev. Pecite još otprilike 30 minuta.
Posluživanje
Pita je dobra i topla, a i hladna. Izdašna je i uz nju ništa drugo nije potrebno :) U slast!
0 komentari:
Objavi komentar