četvrtak, 14. siječnja 2016.

SOČNI GULAŠ DANAS GA SPREMILA ZA RUČAK. PRAVIT ĆU GA SIGURNO PONOVO JER JE NAJ, NAJ, NAJ...


Pripremljeni gulaš ne samo da je rafinirana okusa, nego je i privlačnog izgleda (naročito ako su šampinjoni mali, pa ih možete propirjati cijele)
Sastojci
500 g junetine (bez kosti)
150 g gljiva (šampinjona, vrganja...)
1 crvena paprika (200 g)
500 g krumpira
60 g Pancete Podravka
1 Fant mješavina za gulaš i paprikaš


700 ml vode
2 žlice ulja
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema
1.
Meso narežite na kocke, gljive na ploške, papriku i oguljeni krumpir na kocke.
2.
Na dno vatrostalne posude stavite na kockice narezanu pancetu, po panceti rasporedite dio krumpira i paprike, pa stavite sloj mesa i gljive. Ponovite postupak slaganja.
3.


Fant razmutite u 700 ml vode i zagrijte do vrenja uz miješanje.
4.
Pripremljeni Fant prelijte preko složenog mesa i povrća. Po površini prelijte malo ulja i posudu čvrsto poklopite. Stavite ju u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko sat i pol.
5.
Nakon sat vremena sve sastojke pažljivo promiješajte, prelijte vinom, popaprite i pecite još oko pola sata.
Posluživanje
Gulaš iz pećnice pospite nasjeckanim peršinom te poslužite s kiselim vrhnjem.

0 komentari:

Objavi komentar