SASTOJCI
Potrebno je:
1 kg pilecih prsa
za przenje ulja
za uvaljanje malo brasna
Smjesa za pohovanje:
3 komada jaja
5 supene kasike kiselog mlijeka
1/4 pakovanja praska za pecivo
odredjena kolicina brasna
po ukusu soli
PRIPREMA
SMJESA ZA UVALJANJE MESA:
1.
U kiselo mlijeko dodati jaja i viljuskom dobro pomjesati da se smjesa izjednaci. Posoliti po ukusu.
2.
U izjednacenu smjesu postepeno dodati onoliko brasno, unapred pomjesan prasak za pecivo, tako da dobijete smjesu retkoce kao za palacinke.
3.
U nju uvalati tuceno meso.
IZRADA SNICLI:
1.
Na radnu povrsinu staviti najlon kesu. U nju rasporediti pileca prsa jedno do druge.
2.
Najlon kesu poklopiti i preko kese lagano tuci meso u snicle.
3.
Svako parce tucenog mesa posoliti s obje strane i uvaljati u brasno. *Ako vam je lakse parce tucenog mesa nemojte posoliti, vec sol pomjesajte sa brasnom i u to uvaljajte meso.
4.
Nakon toga meso uvaljati u smjesu za uvaljanje.
5.
Meso prziti na ulju u rebrastu tavu.
Posluživanje
Snicle od pilecih prsa sluziti tople uz prilog po vasem izboru.
nedjelja, 17. siječnja 2016.
“SNICLE OD PILECIH PRSA”!!! Ovako pohovana pileca prsa bas su mekana. Posluzite uz prilog po vasem izboru.
22:40
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar