SASTOJCI
• 2 solje mlijeka
• 1 kasika secera
• 5 solja brasna
• malo vise od pola solje ulja
• 1 kesica kvasca
• 1 manja kasika soli
Za filovanje
• 500 gr sunke isjecene na listice
• 300 gr mocarela sira
• malo origana
• jedno zumance za premazivanje
PRIPREMA
1. U ugrijano mlijeko staviti kvasac i kasiku secera pa ostaviti da se digne.
2. Kada je tijesto dovoljno odstojalo, podijeliti ga na tri kugle, pa rasklagijati svaku od njih i filovati sunkom i sirom, posuti malo origana , pa tijesto zamotati u strudlu, premazati zumancom i staviti da se pece.
3. Po vasem izboru od ovog tijesta mozete praviti jednu, dvije ili vise strudli. Vi rasporedite tijesto po vasoj zelji. Isto se odnosi i na fil, dakle mozete staviti vise ili manje sira i sunke.
4. Kada se kvasac digao dodati ulje, so i brasno i zamjesiti tijesto pa ostaviti da se digne.
Izvor: www.coolinarika.com
nedjelja, 10. siječnja 2016.
SLANA STRUDLA-brzo se sprema!!! U nedostatku vremena da pravim kiflice, (a tako mi se jela tjestenina), nastala je ova strudla. Puno manje vremena oduzima a okus je isti
13:24
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar