utorak, 19. siječnja 2016.

RECEPT KOJI SAM TEŠKOM MUKOM DOBILA IZ JEDNOG RESTORANA ZA NAJBOLJU ČOKOLADNU TORTU

Sastojci
Biskvit
5 jaja
4 žlice šećera
1 vanilin šećer
2 žlice brašna
2 žlice kakaa
1/2 praška za pecivo
Krema


500 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca
2 žlice šećera
500 ml vrhnja za kuhanje
1 šalica gorke kave
30 ml ruma
30 ml orahovca ili kruškovca

Priprema
1.
Sastojke za biskvir smiksati uliti u kalup te peći na 180*c 20 minuta. Kada se biskvit ohladi u kavu dodati trečinu orahovca i ruma te s time namočiti biskvit. Paziti da biskvit ne bude prenatopljen.


2.
U posudi smiksati omekšani maslac i 2 žlice šećera te dodati čokoladu otopljenu na pari.
” Staviti vrhnje da zavri potom uliti u čokoladnu smjesu te dodati ostatak orahovca i ruma i dobro izmiksati.
3.
Nanjeti kremu preko biskvita i držati u hladnjaku najmanje 24 sata prije serviranja.
Posluživanje
Servirati s šlagom.

0 komentari:

Objavi komentar