Još jedan odličan način za iskorištavanje ostataka jučerašnje piletine
Sastojci
150 g piletine
200 g brašna
200 ml mlijeka
100 ml jogurta
1 jaje
pola kafene kašike sode bikarbone
1 čajna kašika soli
ulje
Priprema
1.
Ostatke piletine iscjeckati na male kockice. Piletina na slici je žuta jer je dan prije pečena sa kurkumom.
2.
U drugu posudu staviti brašno, dodati mu so i sodu bikarbonu, izmiješati. Zatim dodati jaje, jogurt i mlijeko i sve dobro promiješati.
3.
U tu smjesu istresti pileće kockice i fino ujednačiti kašikom.
4.
Na vrelo ulje vaditi uštipke supenom kašikom. Pržiti kratko s jedne i s druge strane, dok ne dobiju lijepu boju.
5.
Uštipke vaditi na papirni ubrus, kako bi upio višak masnoće.
Posluživanje
Uštipci nisu nimalo masni. Naprotiv, suhi su iznutra, zato preporučujem posluživanje uz osvježavajući namaz - naprimjer, uz kiselu pavlaku.
0 komentari:
Objavi komentar