subota, 23. siječnja 2016.

MAJONEZ ZA POLA MINUTE. Najlakši i najbolji recept za domaći majonez!


Ovo je jedan od onih recepata koji uspevaju iz prvog puta.
Brzo, lako i zgodno – rezultat je fenomenalan!
Za pripremu ovog domaćeg majoneza biće potrebni sledeći sastojci:


– 1 sveže jaje
– 200 ml suncokretovog ulja (20 minuta rashlađenog u zamrzivaču)
– 1 ravna kafena kašika soli
– 1 kafena kašika senfa
– 1 supena kašika limunovog soka
– blender
Priprema majoneza:
Veoma je važno da svi sastojci za pripremu majoneza budu iz frižidera, ulje je poželjno ohladiti u zamrzivaču 20-ak minuta.
U blender stavite jaje. Dodajte senf, so, ulje i sok od limuna.


Stavite štap blendera na samo dno, i mutite tako smesu u trajanju  5 sekundi.
 Majonez za pola minute
Zatim pokretima gore-dole, nastavite da mutite u trajanju 20-25 sekundi.
Majonez za pola minute
Količinu senfa, soli i limunovog soka možete regulisati prema svom ukusu.

0 komentari:

Objavi komentar