Sastojci
1 kapula
malo masnoće ili masti ili ulja
3-4 srednja krumpira
2-3 veće mrkve
1 velika tikvica
konzerva od rajčice
1 velika žlica gusnela
Priprema
1.
Izrežemo kapulu na sitno. Krumpir i mrkvu izrežemo na kockice. Na malo masnoće ili masti ili maslinovog ulja, izdinstamo kapulu.
2.
U prodinstanu kapulu, dodamo na sitne kockice narezan krumpir i mrkvu. Najprije malo prodinstamo, ali pazite da se povrće ne zalijepi za dno padele, pa dodamo vode. Vode dodamo toliko da pokrije povrće. Stavimo kuhati. Ako, prilikom kuhanje nestane vode, dodamo još vode.
3.
Isprobamo mrkvu i kada je mrkva na pola kuhana, dodamo na kockice narezanu tikvicu. Također, dodamo crvenilo ili konzervu ili pelate. Sada možemo i začiniti, sa soli i vegetom. Vratimo da sve zajedno kuha.
4.
Pred sam kraj kuhanja, dodamo žlicu gusnela, kojeg smo razmutili u šalici sa malo vode. Tako ćemo zgusnuti cijelu maneštru. Zakuhamo još par minuta i pazimo da nam ne zagori. Ako je maneštra postala pregusta, dodamo još vode.
5.
Maneštra je gotova. Možemo je poslužiti.
Dobar tek!
6.
U tanjuru.
7.
Uz maneštru poslužimo, pečene svinjske kremenadle i salatu.
utorak, 19. siječnja 2016.
JELO SA ŽLICOM KOJEG SVI VOLIMO : MANEŠTRA
06:40
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar