Sastojci
450g Pšeničnog glatkog brašna Podravka (za izradu tijesta)
200g Maslaca
200g Tamne čokolade
35g Kakaa u prahu Dolcela
150g Šećera
100g Meda bagrem Podravka (može i cvjetni med, kesten...)
1 Prašak za pecivo Docela
3 Jaja
Prstohvat soli
Muškatni orah
Cimeta mljevenog
Naribana korica limuna
200g Bijele čokolade
Priprema
1.
Na pari otopiti čokoladu i maslac. Ostaviti malo da se ohlade. Nakon 5-10 minuta dodati u otopljenu čokoladu med.
2.
Pomješati suhe sastojke; brašno, kakao, malo muškatnog oraščića, mljeveni cimet, prašak za pecivo, prstohvat soli, naribanu koricu limuna....može se dodati još i malo klinčića, korice naranče...kako tko voli...
3.
Izmiksati jaja i šećer te lagano dodavati otopljenu čokoladu sa medom i maslacem. Nakon toga lagano miksati mješalicama za tijesto te dodavati suhe pomješane sastojke.
Dobivenu smjesu prekriti i ostaviti u frižideru 1h.
4.
Nakon hlađenja jušnom žlicom vaditi komade tjesta podjednake veličine. Količina smjese je dovoljna za 50ak keksića.
5
Formirati kuglice a zatim utisnuti kockicu bijele čokolade u sredinu nakon čega formiramo blage diskove. Nije potrebno dodavati brašno ako se smjesa lijepi već samo tokom pripreme nekoliko puta oprati ruke hladnom vodom te ih posušiti.
6.
Na papir za pečenje složiti diskove.
7.
U zagrijanoj pečnici peći 10-12 minuta na 180 C
Posluživanje
Pečene keksiće se može posuti šećerom u prahu.
U slast........
subota, 23. siječnja 2016.
ČOKOLADNI KEKSIĆI JEDNOSTAVNE PRIPREME A DOSTA IH DOĐE
03:22
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar