Sastojci
200 g maslaca
150 g šećera
2 Vanilin šećera
2 jaja
450 g keksa (Petite Beurre)
200 ml mlijeka
1 žlica ruma
100 g čokolade
1 oblatna
Priprema
1. Maslac pjenasto izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom, pa zatim umiješajte jaja.
2. Kekse sameljite i prelijte mlijekom. Pomiješajte kekse i maslac, dodajte rum i otopljenu čokoladu i sve dobro izmiješajte.
3. Premažite kore oblatni, a gornju oblatnu opteretite i ostavite tako stajati preko noći u hladnjaku.
Posluživanje
Kolač neposredno prije posluživanja narežite na kocke.
Savjet
Jedan dio keksa možete zamijeniti sjeckanim bademima, orasima ili lješnjacima.
subota, 26. prosinca 2015.
ZLATNE NAPOLITANKE – Kolači bez kuhanja – san svakog početnika u slastičarstvu! Kremu za napolitanke dobit ćete miksanjem i miješanjem, pa njome jednostavno premažite gotove kupovne oblatne. Nezahtjevno, a posebno!
05:06
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar