subota, 5. prosinca 2015.

ZEMIČKE ZA DORUČAK


Extra ukusne i mekane zemičke za doručak kojima će se svi obradovati…
Sastojci:
    kvasca pola paketića
    šećera kašičica
    soli kašičica
    vode 2 dcl.

      brašna 300 gr.
    jaje 1
    ulja malo
Za mazanje:
    žumance 1
    susam za posipanje
Uputstvo za pripremu:
U mlakoj vodi (mlijeku) promješajte kvasac sa kašičisom šećera, dodajte jaje so i brašno i zamjesite tijesto. Ostavite da stoji da se udvostruči.

  Nadošlo tijesto premjesite i podjelite na manje dijelove. Oblikujte loptice i rasporedite u nauljen pleh. Premažite žumancetom i pospite susamom. Nožem zasjecite vrhove zamički da izgledaju dekorativnije. Pecite u zagrijanoj rerni na 250 stepeni dok ne porumene. Izvadite iz rerne i pokrijte krpom da omekšaju.

0 komentari:

Objavi komentar