srijeda, 2. prosinca 2015.

OVO JE NAJSTARI MODEL KLJUKUŠE- i ako ja pravim i nove modele ovaj je definitivno naj bolji i naj jeftiniji….

Kljukusa
Sastojci 
Sastjci za kljukusu
1 kg krompira (sto krupnijeg jer ga je lakse rendati)
350 gr brasna
1 glavica luka

zacini so,biber
vode po potrebi

Priprema
Rernu ukljuciti na najacu tempereturu i dok se rerna zagrijava oguliti krompire i naravno lijepo ih oprati, iscijediti vodu.Na krupno rende izrendati krompir i jednu glavicu luka.Posoliti i pobiberiti, dodati brasno i zamjesiti kljukusu da nebude ni ni zitka ni previse gusta.Istresti u podmazan pleh i peci dok lijepo ne porumeni.Ko voli bijeli luk moze da u jednu posudu isjecka bijelog luka i doda kiselog vrnja i prelije vrucu kljukusu.Ako se polije sa tim vratiti u rernu jos par minuta…

Posluživanje
Ja nisam poljevala sa bijelim lukum ovaj put a na vama je da izaberete kako volite.Neznate dobro razvijati jufke napravite ovu kljukusu i kao da ste se najeli krompiruse..

0 komentari:

Objavi komentar