Sastojci
Tijesto
250 g margarina
2 dl kiselog vrhnja
400 g brašna
Još
marmelada
4 žlice šećera
2 vanilin šećera
Priprema
1.
U posudu u kojoj ćete mijesiti staviti 200 g brašna i margarin izrezan na kockice. Napraviti mrvice pa dodati kiselo vrhnje i ostatak brašna. U receptu koji sam dobila brašno se dodaje po potrebi. Mjerila sam i potrošila sam 400 g brašna. Zamijesiti tijesto u glatku kuglu, omotati prozirnom folijom i staviti 3 sata u hladnjak
2.
Tijesto razvuću na debljinu 4 mm. Čašom ili kalupom izvaditi krugove promjera 7 - 8 cm. Na svaki krug staviti malo marmelade, preklopiti pa rub malo stisnuti vilicom. Slagati u lim obložen papirom za pečenje. Ispeći, ali da ostanu svijetle. Vruće odmah uvaljati u šećer pomiješan s vanilin šećerom. Ako se ohlade, neće primat šećer. U tom slučaju ih pospite šećerom u prahu.
0 komentari:
Objavi komentar