petak, 4. prosinca 2015.

KOKOSOVA SARMA KOLAČ KOJI BI MOGLA JESTI SVAKI DAN


Potrebno:
• 1l mlijeka
• 1 šoljica brašna
  (malo veća od one za kafu)
• 1,5 šoljica gustina
• 2 šoljice šećera

• 2 pune kašika kakaa
• 1 vanilin-šećer
• 50 g margarina
• 100 g kokosa

Za fil:
• 100 - 150 ml slatke pavlake
  ili 100 g šlaga umućenog sa kiselom vodom

Priprema:
Pomiješati gustin, brašno, šećer, kakao, vanilin-šećer i 250 - 300 ml mlijeka. Ostatak staviti da provri. Kad mlijeko provri zakuhati smjesu i miješati. U veliki pleh posuti kokos i rasporediti ravnomjerno svuda, protresite tepsiju. Preko kokosa istresati skuhani "puding".
Sipati svuda, po cijeloj tepsiji. Kada razvučete ravnomjerno svuda ostavite da se ohladi, pa stavite 30 minuta u frižider. Ulupajte slatku pavlaku ili šlag pa premažite preko "pudinga". Isijecite na komade, uvijajte u krug, pa presijecite. Prvu slatku sarmu ne možete dodatno uvaljati u kokos koji je dole nego nju sklonite na tacnu. Svaku sarmu još malo uvaljati u kokos koji je ispod i posuti još sa njime. Čuvati u frižideru do služenja ili odmah služiti.

0 komentari:

Objavi komentar