Sjećam se nedjelja moga djetinjstva kada sam odlazila kod svoje najbolje prijateljice, a njezina bi mama, teta Kata, ponudila ovaj kolač. Sjećanja su tako jaka da i sada osjetim onaj isti okus u ustima…
SASTOJCI
10-15 jabuka
10 dag mljevenih oraha
1 žlica šećera
biskvit
5 jaja
5 žlica šećera
7 žlica brašna
1 vrećica praška za pecivo
4 žlice tople vode
2 vrećice šlag pjene
PRIPREMA
1.
Najbolje je uzeti sitnije jabuke i poredati ih u gusto, tako da, kada režete kolač, na svakom komadu imate jabuke i oraha.
2.
Jabuke oguliti i izdubiti im sredinu. Vrelim mlijekom popuriti orahe pomiješane sa žlicom šećera. Jabuke poslagati u lim premazan margarinom, napuniti ih orasima i staviti u pećnicu ugrijanu na 200 stupnjeva da se peku 20-ak minuta.
Kada dobiju žutu boju, preliti ih smjesom za biskvit. Peći još 20-ak minuta, provjeriti čačkalicom kada je biskvit pečen
3.
Na hladno staviti šlag i držati u hladnjaku.
http://www.coolinarika.com/
0 komentari:
Objavi komentar