Sastojci
Biskvit:
6 jaja
6 kašika šećera
80 g maslaca
200 g brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike čokolade u prahu
100 g čokolade
Preliv:
300 ml vode
200 g šećera
2 vanilin šećera
Fil:
1.5 l mleka
20 kašika šećera
10 kašika gustina
2 kašike brašna
1 vanilin šećer
200 g margarina
200 g čokolade
Za ukrasavanje:
1/2 l slatke pavlake
50 g šećera u prahu
Priprema
1
Biskvit: Umutiti belanca, dodati šećer i sve ostale sastojke. Ispeći koricu na 200 stepeni (oko 20-25 minuta). Veličina pleha 30x40.
2
Preliv: vodu, šećer i vanilin šećer staviti da provri. Onda kuvati još 10 minuta i preliti hladan biskvit.
3
Fil: Od navedenih sastojaja skuvati fil i ostaviti da se ohladi. Dodati margarin i sve sjediniti mikserom. Biskvit premazati filom u tankom sloju. U ostatak kreme dodati čokoladu i premazati preko belog fila.
4
Umutiti pavlaku sa šećerom u prahu i premazati kolač.
0 komentari:
Objavi komentar