ponedjeljak, 23. studenoga 2015.

ČAROBNA KAKAO TORTA


Upustite se u strastvenu pripremu ove magične crne torte i podijelite svoje kulinarsko kakao djelo s najdražim gostima.
Sastojci
70 g Kakaa u prahu Dolcela
100 ml vode
250 g maslaca
2 Vanilin šećera Dolcela
200 g šećera u prahu
6 jaja
300 g Glatkog brašna Podravka
1 Prašak za pecivo Dolcela
sol
100 ml mlijeka
Za kremu

400 ml mlijeka
1 Krema za kolače okus Čokolada Dolcela
200 ml slatkog vrhnja
40 g Kakaa u prahu Dolcela
100 g maslaca
čokoladni ostrušci
Priprema
Kakao dobro razmutite pomoću žlice u 100 ml tople vode u gustu pastu kako ne bi bilo grudica, pa ostavite sa strane da se malo ohladi.
Maslacu sobne temperature dodajte vanilin šećer, šećer u prahu i pomoću električne miješalice miješajte 2-3 minute da se dobro poveže.
Zatim dodajte jedno po jedno jaje, dobro miješajući između svakog dodavanja.
Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, prstohvat soli i dobro izmiješajte.
Ulijte mlijeko razmućeno s kakao smjesom i dobro miješajte da dobijete glatku smjesu.

Dva kalupa za torte (Ø24 cm) obložite papirom za pečenje, premažite maslacem, pa u njih ravnomjerno rasporedite pripremljenu smjesu.
Lagano ju poravnajte i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta. Pečeni biskvit izvadite i pustite da se ohladi.
Vrhnje zagrijte, umiješajte kakao i dobro razradite kako ne bi bilo grudica. Ostavite ga sa strane da se ohladi do sobne temperature, pa umiješajte maslac sobne temperature.
U mlijeko uspite sadržaj vrećice za kremu i miješajte dok se ne počne gusnuti.
Ulijte pripremljenu smjesu s kakaom i dobro miješajte oko 2 minute da dobijete kremu.
Kremu rasporedite po oba biskvita.
Jedan namazani biskvit položite na drugi, pospite čokoladnim ostrušcima i stavite u hladnjak na barem 2 sata prije posluživanja.
Posluživanje: Tortu poslužite dobro ohlađenu.

0 komentari:

Objavi komentar