nedjelja, 1. studenoga 2015.

JEDNOSTAVNA ČOKO MAGIJA PITA - JEDNOSTAVNA BRZA I UKUSNA


Jednostavna, a tako ukusna! Teksturom podsjeća na puding... mljac, mljac, mljac!
Sastojci
Podloga
400 g napolitanki s okusom ruma (ili čokoladnih)
5 žlica ulja
5 žlica mlijeka
Fila
130 g šećera
1 vrećica rum šećera
30 g gustina

prstohvat soli
700 ml mlijeka
2 jaja
130 g čokolade za kuhanje
Za ukrašavanje
100 ml slatkog vrhnja
po potrebi čokoladnih strugotina

Priprema
1.
Zagrijte pećnicu na 180C. Kalup u kojem ćete peći podlogu od keksa namastite s malo masnoće (moj je bio promjera 26 cm, ali može slobodno i manji, u tom slučaju stavite manje keksa za podlogu).
2.
Za podlogu fino sameljite napolitanke, dodajte ulje i mlijeko, izmiješajte i prstima utisnite na dno i uz stranice kalupa. Pecite 10-12 minuta. Stavite sa strane.
3.

Za pripremu file u većoj posudi pomiješajte šećer, rum šećer, gustin i sol. Posebno izmiješajte mlijeko i jaja i dodajte u smjesu od šećera. Fino izmiješajte i kuhajte na laganoj vatri stalno miješajući.

Kada vidite da su se počeli pojavljivati mjehurići na rubovima počnite  jače miješati da vam se smjesa ne zahvati za dno. Miješajte još 2 min, a zatim maknite s vatre. Ako vam slučajno nastanu grudice, smjesu obavezno protisnite kroz sito, kako biste ih uklonili. Čokoladu iskidajte na manje dijelove i umiješajte u skuhanu smjesu dok se čokolada potpuno ne otopi.
4.
Filu izlijte preko formirane podloge od keksa. Uzmite plastičnu foliju i prekrijte površinu file kako se ne bi formirala korica na vrhu. Ohladite u hladnjaku najmanje 3 sata, a najbolje preko noći.
5.
Prije serviranja ukrasite pitu tučenim slatkim vrhnjem, te posipajte čokoladnim strugotinama.

0 komentari:

Objavi komentar