utorak, 17. studenoga 2015.

ČAROBNI KOLAČ ALI BAŠ ČAROBNI KADA GA PROBATE VIDJEĆETE ZAŠTO...

Čarobni kolač
Sastojci
60 gr putera
240 gr mleka
šipka vanile, ako nemate, 2 kesice vanilin šećera
2 jaja

80 gr šećera u prahu
65 gr brašna
2 kašike vode
prstohvat soli

Priprema
1.
Kolač je  preukusan, sastojke sigurno uvek imate u domaćinstvu,  samo je način pripreme poseban.
Meni je malo tanak ispao,  jer nisam imala manji kalup  a vi obavezno pravite u kalupu stranica 20 cm ili duplu meru.
Kalup namastite,  i stavite pek papir samo na dno.
2.
U šerpici otopite puter.
U drugoj malo ugrejte mleko i dodajte vanilu.
3.
Žumanca umutite sa 40 gr  šećera u prahu,  a zatim dodajte otopljeni puter,  2 kašike hladne vode,  pa mlako mleko,   prstohvat soli i brašno.
4.

Posebno umutiti belanca sa 40  gr šećera u prahu i dodati u žumanca.  Sve polako izmešati bez miksera, da bi smesa ostala vazdušasta.
Sada  izliti u kalup,  smesa je retka ali tako treba.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni,  na 160 stepeni,  oko 20 minuta,  zavisi od rerne,  ali dok dobije lepu boju,  pa probajte čačkalicom.
5.
Kada se kolač prohladi,  izvaditi iz kalupa i posuti prah šećerom.
6.
Zašto se zove Čarobni kolač,  videćete kada isečete parče,  prilikom pečenja na dnu se formira prava puding smesa a na vrhu testo,  a takodje,  čarobno miriše na vanilu.

0 komentari:

Objavi komentar