subota, 31. listopada 2015.

TRADICIONALNA PITA IZ MAKEDONIJE: KOKMISHKA



Odlična pita sa kiselim testom, nešto između pogače i pite
 Sastojci
    1 i 1/2 svezi kvasac
    1 zlicica secera
    300 ml. tople vode
    2 jajeta

    2 zlicice soli
    700 gr. brasno (priblizno)
    80 gr. margarin
    80 gr. svinjska mast
    jaje i sezam za premazivanje
    300 gr. ovci sir ( priblizno)

Priprema
    1.
    Kvasac izradite kao i obicno, sa secerom i zlicu, dve brasno…
    2.
    Kada se ukiseli, dodajte jaja, soli, brasno, i umesite fino ali mekano testo…
    3.

    Ostavite ga dvadesetak min. da se odmori. Podelite ga na 6 kuglica.
    4.
    Tepsiju namazite mascu. Svaku kuglicu razvijte velicine kao i tepsija. Margarin i mast rastopite i svaku koricu poprskajte smesom ta stavite zdrobljeni sir. Redjajte u tepsiju koru, mast, sir, pa opet koru… sve dok ne potrosite sest korica.. Pogacu isecite na romboide ili kako vec hocete…Zadnju koru poprskajte uljem, premazite jajetom i pospite sezamom…
    5.
    Ostavite je da se odmori dok testo ne napuni tepsiju pa je onda stavite da se pece…
    6.
    To je to…

0 komentari:

Objavi komentar