Kod ovih šnicli nema prženja pre stavljanja u rernu, tako da to prilično pojednostavljuje pripemu, a ja mnogo volim kad je nesto tako brzo i jednostavno.
Sastojci
svinjske šnicle, šargarepa, beli luk, so i suvi začini po želji, brašno, sveži peršun i bosiljak i ulje
Priprema
1.
Svinjsko meso iseći na šnicle i izlupati ih. Posoliti šnicle i posuti suvim začinima po želji. Zatim ih uvaljati u brasno i poređati u nauljenu vatrostalnu posudu. Između komada mesa ubaciti po želji kolutove šargarepe i čenove belog luka. Šargarepa nije obavezna ali beli luk nemojte da izostavite. Ja sam ovaj put dodala i svežu papriku.
2.
Zaliti sokom od paradajza. Može neki kupovni, a ja sam ovaj put imala domaći paradajz pa sam ga usitnila u blenderu i sipala preko mesa. Posuti svežim peršunom i bosiljkom. Staviti jos malo ulja.
3.
Peći u poklopljenoj posudi u rerni na 200 stepeni oko sat vremena. Posle smanjiti temperaturu i ostaviti da se lagano krčka. Pred kraj otklopiti i peći još malo, ali pazite da vam ne ispari sav sok.
Posluživanje
Najbolje ide uz bareni pirinač ili pire krompir.
ponedjeljak, 12. listopada 2015.
SVE SU ŠNICLE DOBRE ALI OVE SU POSEBNE I PO NAČINU PRIPREME A I PO UKUSU: LOVAČKE ŠNICLE
11:49
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar