nedjelja, 4. listopada 2015.

ŠTRUDLICE SA PEKMEZOM DOK POPIJETE KAFU I ONE SU GOTOVE


Brzo gotove, brzo se pojedu
Sastojci
    Tijesto:
    6 dl brašna
    2 dl kiselog vrhnja
    2 dl masti

    1 prašak za pecivo
    i još:
    domaći tvrdi pekmez za filati
    šećer u prahu za posuti

Priprema

    1.
    Zamijesiti tijesto od svih sastojaka, ne treba odstajati.
    2.
    Razvaljati i razrezati na 4 dijela uzdužno, svaki nafilovati i spajati krajeve da se ne preklapaju(samo da se dobro spoje).
    3.

    Rezati male štrudlice i staviti peći izrezane.
    4.
    ovaj put sa filom od pasiranja rabarbare, krušaka i kupina
Posluživanje
Štrudlice su prhke, a stavila sam domaći tvrdi mješani pekmez tako da ne iscuri kad se peče.
http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar