nedjelja, 18. listopada 2015.

ŠPAGETI ALA AMATRIKANA ČISTA FANTAZIJA KADA IH PROBATE OVO ĆE BITI JEDINI VAŠ RECEPT ZA ŠPAGETE

 Spaghetti all` amatriciana
Za nas su ovi spaghetti nummero uno... ukusni, a brzo spravljeni, na malo drukači način
Sastojci
    1 crveni luk
    1 cesanj cesnjaka
    1 feferonka
    250 grama sjeckane slanine za peci ( samo malo dimljene, ne suhe )
    500 grama mini rajcica (ili sjeckana svjeza rajcica, ili iz konzerve)
    maslinovo ulje

    sol, papar,suhe mediteranske zacinske trave
    400-500 grama tjestenine (bucatini, spaghetti, macceroni)
    80 grama ribanog sira peccorino ili parmigiano

Priprema

    1.
    Na malo maslinovog ulja proprziti sitno sjeckai luk i ociscenu feferonku ( kolicinu prilagoditi svom ukusu ), dodati slaninicu isjeckanu na kockice, te cesnjak. Jos malo zajedno proprziti.
    2.
    Mini rajcice isjeci na polovine, dodajte luku i dinstatajte na laganoj vatri oko 20 minuta, zaciniti…paznja, slanina sadrzi vec dosta soli….Ako nemate mini-rajcice, mogu se upotrijebiti i “obicne”. Njima kozicu zasjecite, ubacite u kipucu vodu na nekoliko sekundi, te ogulite i nasjeckajte. U nedostatku svjeze rajcice moze posluziti i ona sjeckana iz konzerve. Jelo je najukusnije sa malim rajcicama, jer su najaromaticnije.
    3.

    Skuhati tjesteninu u slanoj vodi “al dente”, ocijediti i uhvatiti malo vode od kuhanja.
    4.
    Pomijesajte tjesteninu i umak, dodajte polovinu ribanog sira, ako je potrebno jos malo vode od kuhanja, da bi dobili kremastu konzistenciju.
    5.
    Pastu servirati vrucu, posipanu sa ribanim sirom.
    Dobar tek.

0 komentari:

Objavi komentar