srijeda, 14. listopada 2015.

SAVRŠENO SOČNA I HRSKAVA POHOVANA PILETINA IZ PEĆNICE

 Pohovana piletina iz pecnice
Moja djeca obozavaju piletinu pripremljenu na ovaj nacin.
 Sastojci
    5 komada pilecih prsa
    2 male kasike soli
    1/4 male kasike bibera
    1/4 male kasike ljute paprike
    1 mala kasika bijelog luka u prahu

    1 mala kasika crvene paprike
    2 kasike majoneze
    2 kasike kiselog vrhnja
    2 kasike parmezana
    1.5 solja krusnih mrvica
    2 male kasike kukuruznog brasna
    100 ml ulja

Priprema
    1.
    Piletinu presjeci na pola da dobijemo tanje komade i onda po duzini na pola, znaci jedan komad podijelimo na 4 dijela i staviti u zdjelu.Dodati sol, biber, bijeli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomijesati.
    2.
    Zatim dodati majonezu, kiselo vrhnje i parmezan i pomijesati da se sve sjedini.
    3.
    Zdjelu zatvoriti plasticnom folijom i ostaviti u frizideru sat-dva.
    4.

    Tepsiju podmazati uljem i posuti kukuruznim brasnom(kukuruzno brasno se stavlja da se meso ne zaljepi za tepsiju)i ostaviti na stranu.
    5.
    Piletinu uvaljati u krusne mrvice i redati u tepsiju.
    6.
    Kada smo utrosili svu piletinu ,poprskati je opet sa uljem.
    7.
    Piletinu peci na 210 stepeni oko 25-30 minuta .

0 komentari:

Objavi komentar