četvrtak, 29. listopada 2015.

RIGOLETO – Odličan recept za one koji vole sitne kolačiće sa kakaom i čokoladom. Kolačići mog dragog.

Screenshot_64
Sastojci
Za testo:
90 g šećera u prahu
1 veće jaje
40 g kakaa prosejanog
140 g brašna prosejanog

100 g margarina
Za fil:
đžema po želji
Za umakanje:
čokolada za kuvanje

Priprema

1. Pomešamo brašno sa kakaom.Šećera u prahu izmiksamo sa margarinom sobne temperature, dodamo jaje i postepeno umešamo i brašno pomešan sa kakaom. Mešamo dalje sa varjačom dok se masa ne sjedini.
2. Tepsiju prekrijemo papirom za pecenje.

Masu stavimo u plastični špric i istiskamo duguljaste oblike zvezdastim nastavkom dugačke otp.5 cm.
Pečemo ih u prethodno ugrejanoj rerni na180 stepeni 6-7 minuta.Izvadimo i ostavimo da se ohlade.Namažemo ih đžemom i spajamo po dva komada.Ostavimo da odstoje barem dva dana na hladnom mestu.
3. Otopimo čokoladu i umakamo krajeve kolačića.Prvo jednu stranu pa ih stavimo u frižider da se stegnu, posle i drugu stranu.

0 komentari:

Objavi komentar