Probajte ovu odličnu poslasticu, koju će svi voljeti. Još bolja stvar je što ide samo tri sastojka u nju!
Sastojci:
– 175 g crne čokolade
– 7 jaja
– 140g maslaca
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 130 stepeni. Pripremite kalup za tortu, namažite ga maslacem i obložite papirom za pečenje. Čokoladu izvlomite na kockice i otopite na pari, pred sam kraj kada je čokolada rastopljena umešajte na kockice isečen maslac, mešajte dok se ne rastopi.
2. Odvojite žumanca od belanaca i u jednoj činiji penasto umutite žumance i dodajte im, lagano mešajući, ohlađenu smesu čokolade i maslaca. U drugoj posudi umutite sneg od belanaca, i kašiku po kašiku dodajte u prethodno pripremljenu smesu nežno mešajući dok smesa ne postane homogena.
3. Smesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje i napunite je vrućom vodom do pola kalupa.
Pecite 25 minuta, nakon čega bi sredina torte trebala da bude mekana, a površina obložena hrskavom koricom. Nakon pečenja tortu ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, posipajte šećerom u prahu, isecite toplim nožem i poslužite uz lagano umućenu slatku pavlaku ili sveže jagode ili maline.
Izvor: Zadovoljna.hr
nedjelja, 25. listopada 2015.
ODLIČAN RECEPT – SAMO 3 SASTOJKA: Čokoladna torta bez trunke brašna
06:58
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar