nedjelja, 18. listopada 2015.

MIRISNI KOLAČ SA JABUKAMA VEĆ GA DRUGI PUT PRAVIM OVE SEDMICE SVI SU POLUDJELI ZA NJIM...

 
Fenomenalan kolač!  Mirisan, sočan, fin!
Sastojci
    biskvit:
    20 g kakaa
    1 vrećica praška za pecivo
    1 vrhom žličica cimeta
    150 g šećera
    4 jaja
    2 dl jogurta
    1 dl ulja
    250 g brašna (pola glatkog, pola oštrog)
    jabučni sloj:
    400 g naribanih jabuka

    3 vrhom pune žlice šećera
    1/2 žličice cimeta
    1 dl jabučna soka
    1-2 žlice ruma
    2 pune žlice mljevena keksa
    1 vrećica pudinga okusa vanile
    puding krema:
    300 g slatkog vrhnja
    400 ml mlijeka
    4-5 punih žlica šećera
    2 vrećice puding praška s okusom slatkog vrhnja

Priprema

    1.
    Najprvo pripremite nadjeve:
    jabučni nadjev : naribane jabuke stavite u posudu sa šećerom kuhati oko 5 min. Pridodajte cimet. U 1 dl jabučna soka i 2 žlice ruma razmutite prašak pudinga. Smjesu jabuka maknite s plamena, pridodajte u nj puding, vratite na plamen i kuhate dok smjesa ne učvrsne. Smjesu zatim temeljito izmiksate, pridodate mljevene kekse i po potrebi još šećera. Stavite po strani hladiti.
    puding krema : pripremite puding prema uputama na omotu sa šećerom, slatkim vrhnjem i mlijekom. Stavite po strani hladiti, češće primješajte da se ne stvore grudice.
    2.
    Od navedenih biskvitnih sastojaka umijesite smjesu: prvo miksajte šećer, ulje i jedno jaje. Nakon pola minute miksanja, pridodajete sljedeće jaje, pa opet miksanje dok ne utrošite sva jaja. Dobivenoj tekućoj smjesi pridolijevate jogurt, sjedinite sve završnim miksanjem.
    Prosijte brašno, kakao i prašak za pecivo, pridodajte ih u tekuću smjesu, blago izmiješajte.
    3.

    Dobivenu smjesu za biskvit raspodijelite u 3 dijela. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Namastite lim za pečenje (20×30 cm), ulijte u nj trećinu smjese.Zapecite kojih 7 min. Na ispečeni biskvit stavljate jabučni sloj, zatim pažljivo razmažite sljedeću trećinu tamna biskvita, opet zapecite 10 min. Ispečeni biskvitni sloj sada premažite s puding kremom (ukoliko osjetite da vam je čvršća krema, teže razmaziva, umiješajte u nju par žlica kisela vrhnja i malo je omekanite) i završite s preljevom zadnje trećine biskvitna sloja. Pecite 15 min., dobro rashladite kolač, uživajte.
    Vrh kolača posipajte sa šećerom u prahu il ukrasite s čokoladnom glazurom.
    Kolač je izvrstan i sutradan…nimalo nema suhoće u sebi!

0 komentari:

Objavi komentar