petak, 16. listopada 2015.

KROMPIR PAPRIKAŠ MENI JE OVAJ RECEPT ZAKON


Svi ga vole i rado jedu jer je stvarno brzo i lako jelo. Uživajte
Sastojci
    Paprikaš
    1 veći crni luk
    3-4 srednja krompira
    po želji kobasice ili slaninice
    1 manja paprika
    1 lovorov list

    oko 700ml vode
    1 kašika mlevene crvene paprike
    začini po ukusu so, biber, vegeta
    Noklice
    1 jaje
    1 šolja brašna
    proshvat soli

Priprema
    1.
    Krompire očistiti, oprati i iseći na komadiće-veličinu birajte sami po želji. Nasecite papriku na trake i po želji kobasicu/slaninu na krugove/kockice.
    2.
    Očistiti veći luk i naseći ga na sitne kockice, ubaciti ga u šerpu, dodati malo ulja i dinstati uz mešanje. Kada postane staklast i počne da se lepi za dno u šerpu ubacite i krompir, papriku seckanu na trakice i kobasicu/slaninu ako stavljate. Sve to polite sa 1dl vode, dodajte kašičicu vegete, promešajte i krčajte 10ak minuta povremeno mešajući i dodavajući po malo vode toliko da se dno pokrije. Tako će nam povrće (i suhomesnati proizvodi) pustiti svoje divne arome.
    3.

    Nakon toga dodajte 1 lovorov lista i oko 700ml vode- dodajte toliko vode koliko je potrebno da prekrije sve u šerpi i bude 2-3 prsta iznad svega. Poklopite i ostavite da se kuva. Povremeno pogledajte i promesajte. Nakon pola sata dodajte kašiku crvene mlevene paprike (može i manje/više u zavisnosti koliko volite. Ja stavim kašiku i po.), promešajte i ostavite još malo da se kuva. Voda bi trebala da je malo isparila. U zavisnosti da li volite gušći ili ređi paprikaš možete dodati još malo vode i dokuvajte. Nakon 45 minuta trebalo bi da je gotovo. Probajte na ukus pa dodajte ako treba još soli/bibera. (Ako je slučajno preslano dodajte još vode i mlevene paprike).
    4.
    Kada ste zadovoljni ukusom sklonite sa vatre i ostavite poklopljeno 10ak minuta.
    5.
    (Po ukusu, ako volite možete napraviti testeninu, ako ne paprikaš možete uz hleb jesti.)
    6.
    Za to vreme možete pripremiti noklice. Jedno jaje umutite viljuškom pa dodavajte brašna dok se ne stvori masa koja nije previše mekana i koja se ne lepi za ruke. Možete je izvaljati pa seći na trakice ili rukama kidati takozvane “trganjčiće”. Ubacite ih u posoljenu kipuću vodu i kuvajte 10 minuta.
    7.
    Poslužite dok je toplo. Prijatno!!!
http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar