petak, 14. kolovoza 2015.

SEČENICA SVAKO KO PROBA BUDE ODUŠEVLJEN...

Još jedna vrsta starinske pite za one koji to vole...

Sastojci

Priprema

  1. 1.
    Od brašna, soli, kvasca i vode zamesiti testo srednje tvrdoće.
    Podeliti ga na 10 loptica.
  2. 2.
    Svaku lopticu razvući oklagijom. Po 2 kruga spojiti uljem (Ja pomešam malo rastopljene masti i malo ulja). Dobije se 5 malih kora.
  3. 3.
    Svaku takvu koru još malo razvući oklagijom u veličini tepsije.U podmazanu tepsiju br.28 stavim jednu koru, namažem je uljem i pospem mrvljenim sirom. Tako sa svim korama. Zadnja se ne posipa sirom.
  4. 4.
    Kad se završi ređanje, pita se iseče na kocke i premaže uljem. Treba malo da odstoji pre pečenja.
    Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar