nedjelja, 26. srpnja 2015.

TIGANCI KOJI SE NAJLAKŠE PRAVE


Tiganici po receptu moje mame. Predivne su, ja ih cesto pravim posto ih moji obozavaju. Mozete ih jesti uz sir i sa jogurtom a mozete i sa nutelom kao desert na kraju. Ako ih napravite postace vam omiljene.
Sastojci

    500ml toplog mleka
    1 kocka svezeg kvasca, /moze i kesica suhig kvasca/
    1kasika secera
    2kasicice soli, ramne
    2
    jaja
    100ml ulja
    oko 800gr brasna
    1 jaje za dodavanje u nadoslo testo
    ulje za przenje + ulje da mastimo ruke

Priprema

    1.
    Rastopite kvasac u toplo mleko, /moze i kesica suhog kvasca/, dodajte secer, so ulje, jaja i  promesajte varjacom da se sve sjedini. Zatim dodajte brasno postepeno uz stalno mesanje varjacom dok ne dobijete gusto lepljivo testo. Testo poprskajte odozgo sa malo ulja, pokrijte i ostavite na toplo da nadoge oko 30min.
    2.
    U nadoslo testo dodamo jedno umuceno jaje, /ovo jaje stavlja se da tiganice ne upijaju masnocu u sebi/ i opet mesamo varjacom da se dobije ujednaceno testo. Ostavimo testo jos 10-15min da odmori.
    Za to vreme stavimo papirnu salvetu u posudi gde cemo stavljati przene tiganice. U maloj posudi stavimo malo ulja kojim cemo mastiti ruke dok uzimamo testo, /posto je testo lepljivo/. U drugoj posudi sipamo ulje i stavimo da se ugrije, /ne na jakoj vatri da odma ne izgore/.
    3.
    Kad je ulje ugrijano namastimo ruke i jednom rukom uzmemo deo testa, kao na slici
    4.
    Sa drugom rukom otkinemo testo, kao na slici.
    5.
    Sa obe ruke razvucemo malo testo i formiramo tiganicu spremnu za przenje, kao na slici.
    6.
    Tiganice przimo sa obe strane na vrelom ulju. Ovo ponavljamo dok se ne potrosi celo testo
    7.
    Przene tiganice regamo u posudi sa papirnom salvetom

Posluživanje
Posluzite ih slane uz sir ili slatke uz nutelu. Vas je izbor.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar