Jednostvan desert koji će vas oduševiti, brzo se sprema a ukus je fantastičan...
Sastojci
4 lista kore za pitu
1 l mlijeka
2 dl ulja
komadić putera
375 gr pšeničnog griza
4 jajeta
4 kašike šećera
500 gr kiselog vrhnja
preliv:
800 gr šećera
600 ml vode
1 vanilin šećer
Priprema
1.
Skuhati mlijeko sa 2 dl ulja i malo putera i 4 kašike šećera. Skinuti sa vatre i dodati 375 g griza, miješajući svo vrijeme. Kad se masa ohladi, dodati umućena jaja i kiselu pavlaku. Dobro umutiti. Premazati pleh margarinom, pa staviti 2 kore, tako da prelaze rubove pleha, a na dno staviti još jednu koru. Sipati fil preko kora.
2.
Prekriti korama, koje su prelazile rubove pleha, pa preko staviti još jednu koru.
3.
Peći na 200 C oko 40 minuta. Pečenu pitu prohladiti. Zatim preliti vrelim prelivom: prokuhati vodu, šećer i vanilin šećer,pa na laganoj vatri kuhati nekih 10-tak minuta.
Posluživanje
Dobro ohladiti,pa poslužiti!
subota, 17. listopada 2015.
MIRISNA GRIZ PITA
01:13
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar