subota, 3. rujna 2016.

ZAPEČENE TIKVICE NA VRLO JEDNOSTAVAN NAČIN


SASTOJCI
3 manje tikvice
50gr maslaca


100gr vrhnja
2 jajeta
1 češanj bijelog luka
kašičica vegeta, crvena paprika, so, biber…

PRIPREMA
1.
Tikvice oguliti, narezati na ploške, posoliti i ostaviti da odstoje i puste vodu.
2.


Viljuškom izgnječiti maslac, dodati mu vrhnje i jaja, bijeli luk i umutiti sve zajedno.
3.
Tikvice iscijediti i istresti u vatrostalnu posudu, preliti ih vrhnjem i jajima, promješati i odozgo posuti sa “prstohvatom” vegete, crvene mljevene paprike i bibera.
4.
Peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko pola sata….
Prijatno!
Posluživanje
Poslužiti kao toplo predjelo ili kao prilog uz meso.

0 komentari:

Objavi komentar