nedjelja, 4. rujna 2016.

SVE NACRTANO, SAD NA POSAO: EVO KAKO DA PRIPREMITE ODLIČNE ĆEVAPE!


Sastojci:
– 750 gr junetine
– 250 gr ovčetine
– 1 kašika soli
– 1 kašika vegete
– 1 kašika bibera
– 1/2 glavice bijelog luka
– 1 kašika kajmaka


– malo mineralne vode
Obavezni prilozi:
– Što više crvenog luka to bolje
– kajmak ili ajvar po želji

Poljev za lepinu:
– provrela voda
– malo goveđeg temeljca ili kocka
– vegeta
– malo ulja
– peršunov list
– bijeli luk
– biber

Priprema poljeva:
– Stavite sve začine u posudu, dodajte malo ulja, prelijte temeljcem i vodom pa pustite da prokljuća
Priprema ćevapa:
– Meso narežite na sitnije komade i meljite ga (usitnite) 2x
– U multipraktiku usitnite češnjak tako da izađe sok
– Meso pomješajte sa sokom od češnjaka, začinima (dodajte ih po ukusu), kaljmakom i mineralnom. Dobro izmješajte smjesu i ostavite na par sati (najbolje preko noći) u fržider
– Ćevape oblikujte uz pomoć šprice sa nastavkom za ćevape ili ručno


– Pecite ih na roštilju ili ako vas sila natjera u tavi sa malo, malo, malo ulja
– Kad su skoro gotovi prelijte ih zaljevom
– Lepinje namočite zaljevom i malo zapecite
namirnice.ba Sve nacrtano, sad na posao: Evo kako da pripremite odlične ćevape! Sastojci: – 750 gr junetine – 250 gr ovčetine – 1 kašika soli – 1 kašika vegete – 1 kašika bibera – 1/2 glavice bijelog luka – 1 kašika kajmaka – malo mineralne vode Obavezni prilozi: – Što više crvenog luka to bolje – kajmak ili ajvar po želji Poljev za lepinu: – provrela voda – malo goveđeg temeljca ili kocka – vegeta – malo ulja – peršunov list – bijeli luk – biber Priprema poljeva: – Stavite sve začine u posudu, dodajte malo ulja, prelijte temeljcem i vodom pa pustite da prokljuća Priprema ćevapa: – Meso narežite na sitnije komade i meljite ga (usitnite) 2x – U multipraktiku usitnite češnjak tako da izađe sok – Meso pomješajte sa sokom od češnjaka, začinima (dodajte ih po ukusu), kaljmakom i mineralnom. Dobro izmješajte smjesu i ostavite na par sati (najbolje preko noći) u fržider – Ćevape oblikujte uz pomoć šprice sa nastavkom za ćevape ili ručno – Pecite ih na roštilju ili ako vas sila natjera u tavi sa malo, malo, malo ulja – Kad su skoro gotovi prelijte ih zaljevom – Lepinje namočite zaljevom i malo zapecite

0 komentari:

Objavi komentar