nedjelja, 11. rujna 2016.

RUSKA ČOKOLADNA TORTA: Kažu da je njome očaran i Vladimir Putin


Kuglice:
250 g krem sira
4 kašike šećera u prahu
2 žumanceta
3 kašike gustina
100 g kokosovog brašna
Biskvit:
6 belanaca
4 žumanca
2 kašike brašna
2 kašike gustina


2 kašike kakaa
4 kašike šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 kašičica praška za pecivo
100 g čokolade
Čokoladni preliv:
100 g čokolade
3 kašike kisele pavlake
Za ukrašavanje:
nekoliko ušećerenih latica ruže
malo srebrnih perlica

Priprema
1
Prvo napraviti kuglice. U posudu staviti krem sir, šećer u prahu, gustin i žumanca. Sve izmiksati štapnim mikserom, a onda umešati kokosovo brašno. Odložiti u frižider na petnaestak minuta.
2
Onda ruke posuti šećerom u prahu, otkidati komadiće smese i praviti kuglice. Potrebno je dvanaest komada. Staviti ih na pek papir i vratiti u frižider dok spremamo smesu za biskvit.
3
Za biskvit umutiti 4 žumanca sa tri kašike šećera u prahu i vanilinom. Otopiti čokoladu na pari, pa kad se malo prohladi, dodati je žumancima.
4


Mikserom ujednačiti čokoladnu smesu, pa špatulom umešati sneg od 6 belanaca i jedne kašike šećera u prahu.
5
Kad se testo ujednači, prosejati u njega mešavinu brašna, praška za pecivo, kakaa i gustina. Pažljivo izmešati špatulom.
6
Kalup za torte veličine 24 cm, dobro pomastiti i posuti brašnom. Poređati u njega kuglice, pa zaliti čokoladnom smesom. Peći na 180 stepeni oko 35 minuta, najbolje proveriti čačkalicom.
7
Ohladiti tortu,pa skinuti obruč. Napraviti čokoladnu glazuru tako što otopimo čokoladu na pari, pa joj dodamo tri kašike kisele pavlake.
8
Preliti glazuru preko torte, lepo omazati i strane, pa ukrasiti tortu ušećerenim laticama ruže i srebrnim perlicama.
9
Ohađenu tortu seći na kriške i služiti.
Savet
Savet:
Ušećerene latice je lako napraviti. Dobro ih oprati i osušiti, a onda ovlaš umutiti belance, umakati ih u njega i posuti šećerom u prahu. Prosušiti na vazduhu...

0 komentari:

Objavi komentar