subota, 3. rujna 2016.

RECEPT ZA 10...ZIMNICA JE SPREMNA NAKON OVOG RECEPTA


Sastojci  
5 kg zrelih domaćih rajčica
2-2,5 kg luka
1 glavica češnjaka


4 dl ulja za prženje.
2-3 šake sitno nasjeckanog peršina
1 žlica soli
1,5 žlica šećera (kristal)
1 žlica sitno najeckanog svježeg bosiljka
1 grančica origana

Priprema
1.
Pripremiti sve sastojke: rajčicu oprati i oguliti, luk očistiti i narezati na komade, očistiti češnjak i sitno ga narezati te oprati peršin, bosiljak i origano.
2.
U stroju za mljevenje mesa samljeti luk te ga staviti pržiti u zagrijano ulje. Nakon što se luk kratko poprži dodati rajčicu, prethodno samljevenu u stroju za mljevenje mesa.
3.


Kuhati na laganoj vatri oko jedan sat i tada dodati sitno sjeckani češnjak, šećer i sol. Nastaviti kuhati do željene gustoće.
4.
Pred kraj kuhanja dodati peršin, bosiljak i origano......
5.
......pa nastaviti kuhati još desetak minuta.
6.
Oprane i osušene staklenke zagrijati u pećnici na 100°C pa u vruće staklenke puniti vruću kuhanu salsu.
7.
Odmah zatvoriti poklopcima umočenim u alkohol i pokriti dekom te ostaviti  da se potpuno ohlade.

0 komentari:

Objavi komentar