srijeda, 7. rujna 2016.

PEKARSKE KIFLICE! BEZ JAJA,BEZ MLEKA, A IPAK NAJBOLJE… MEKANE KO DUŠA A JOŠ I POSNE!


Sastojci
1200 gr. brasno
600 ml. mineralne vode
100 ml. mlaka voda
200 ml. ulje


1 1/2 zlica kvasac
1 zlica secer
1 zlica sol
3 zlice ulje
krupna sol
100 gr. margarin

Priprema
1. U 100 ml. mlake vode promesajte kvasac sa zlicu secer i zlicu brasno i ostavite da nadodje
2. Brasno promesajte sa solom pa dodajte nadosli kvasac ,mineralnu vodu koju ste zagrejale da bude mlaka i ulje i zamjesite glatko testo
3. Premazite ga malo uljem i ostavite da nadodje
4. Kidajte loptice velicine breskve ,rasukajte cetvrtasto, zasecite nozom i premazite malo margarinom Ovako i zarolajte
5. Redite u pouljen pleh


6. Premazite ih uljem i pospite krupnom soli slika i ostavite da nadodju
7. Pecite u zagrejanu pec na 180 stupnjeva dok porumene
8. Odma ih premazite s malo uljem da imaju ljepi sjaj
9. Dobar tek
Posluživanje
Od testo za ove kiflice mozete napraviti i pekarski kruh ..napravite loptice, premazite ih uljem ,pospite solom i ostavite da nadodju pa ih pecite dok porumene…

0 komentari:

Objavi komentar