četvrtak, 8. rujna 2016.

Ostavljanje paprika u zamrzivač...Ukoliko jednom probate ovako, sigurna sam da više nećete ostavljati žive paprike

Ostavljanje paprika u zamrzivač
Paprike na ovaj način zadržavaju svoj ukus kada ih izvadite iz zamrzivača
Sastojci
po potrebi paprike (babure, roge itd.)
2 kašike soli na 1 l vode
1 kašika šećera na 1 l vode

4 kašike ulja na 1 l vode
2 kašike alk. sirćeta na 1 l vode

Priprema
1.
Paprike bilo koje vrste najpre operite i povadite im drške sa semenom. U odgovarajući sud stavite vodu, so, šećer, sirće i ulje pa kada sve provri ubacujte po nekoliko paprika babura (ili seckane paprike). Ostavite da izbije ključ i nakon 2-3 min. vadite ih i stavljajte da se ocede.
Tako uradite sa svim paprikama, s' tim što ćete povremeno dodati još malo istih sastojaka jer paprike upijaju. Kada se potpuno ohlade, stavite ih u kese pa u zamrzivač.

0 komentari:

Objavi komentar